't Nieuwe Hooft te Puttershoek

Puttershoek

Het oude stoomgemaal 't Hooft van Benthuizen te Puttershoek is gesloopt, ten gevolge van langdurige en ongelukkige wisselingen van inzicht. Inmiddels is NCB Projectrealisatie begonnen de locatie op de hoek van het Schouteneinde en het Molendeinde opnieuw te ontwikkelen. Een team van architecten en stedenbouwers is aan het werk op deze locatie, tegenover korenmolen De Lelie. In het team werkt Scala op de locatie van het oude gemaal. Mieke Bosse:"Wij kiezen op deze locatie voor een reconstructie. Dit gebouw staat er in het geheugen van de mensen nog steeds. We maken een ontwerp voor 4 woningen in een reconstructie van het oude gemaal." Inmiddels is gebleken dat dit plan niet verder wordt ontwikkeld door de opdrachtgever.

In de massa van het voormalige gebouw is ruimte voor 4 woningen. De voorzijde is gelegen aan de Molendijk. Aan de achterzijde is de woning verdiept tot aan het waterniveau. Deze grotere hoogte geeft de woonkamer een bijzonder karakter. De woning heeft een ondiepe tuin met terras en steiger en kijkt vrij uit over het water van de polder. Op de eerste verdieping bevinden zich 3 slaapkamers.

Voor de gehele locatie moet een bestemmingsprocedure doorlopen worden. De eerste informatie-avond heeft inmiddels plaats gevonden. Daarvoor was grote belangstelling. Inmiddels is gebleken dat het plan niet verder wordt ontwikkeld door de opdrachtgever. De grond is overgedragen aan een nieuwe eigenaar.

Opdrachtgever: NCB Projectrealisatie Harderwijk.

Toon project op kaart
Toon alle projecten op kaart ×
×